Wij houden u voornamelijk via onze social media (FB) op de hoogte, maar ook via de 'nieuws'  pagina zullen er leuke foto's en informatie worden gedeeld.
Kittens zullen tijdens de geboorte en de eerste weken van hun leven opgroeien in een speciaal ingerichte plek. Op deze manier houden we het zo rustig mogelijk voor mama en krijgen de kittens alle aandacht die ze nodig hebben van hun moeder, en natuurlijk van ons. 


Kittens! 

Mocht u interesse hebben in een kitten mag u ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie. Wel vragen we u om het volgende in ogenschouw te nemen:

 • Wij zullen op kleinschalige basis een nestje hebben en kunnen daardoor niet voorzien in een vraag voor een kitten op basis van kleur en/of geslacht. Uiteraard kunt u uw voorkeur uit een nest aangeven, en kijken wij met u mee naar de mogelijkheden.
 • Wij zullen een kitten nooit alleen plaatsen. Een Tonkanees is daarvoor te sociaal en heeft echt behoefte aan een kattenvriend. Eenzaamheid kan zelfs ontaarden in gedragsproblemen. Wij plaatsten dus enkel een koppeltje van 2 kittens, of 1 kitten, als u al een kat in huis heeft met een vergelijkbaar energieniveau, bv een andere oorsterse kat. Als u twijfelt, overleg gerust even. Maar kijkt u vooral ook even kritisch naar uw eigen kat: hoe oud is deze? Heeft deze kat nog wel behoefte aan een speelse kitten in huis?
 • Verder is het belangrijk dat wij geen katten plaatsen als u de intentie heeft om deze los buiten te laten lopen. Onderschat dit aspect niet! Een Tonkanees heeft een andere karakterstructuur dan de HSK kat en zij lopen daardoor een groter risico om aangereden te worden. Als u genoeg klim- en speelgelegenheid aanbrengt in huis, is deze kat meer dan tevreden binnenshuis. Mocht u de kat toch buiten willen laten, zorgt u dan voor een goed afgeschermde tuin.
 • Wij verkopen onze kittens uitsluitend met een koopcontract. Wij vertrouwen erop, dat u zich aan de voorwaarden van het koopcontract blijft houden. Vanzelfsprekend zullen wij ook aan onze voorwaarden blijven voldoen, ook staan wij na de koop van uw kitten voor u klaar mochten er vragen zijn.
 • Wij verkopen enkel kittens met een huisdier-contract. Mocht u interesse hebben in een kitten voor de fok, kunnen we u wel verder helpen naar andere cattery’s.

U heeft zich verdiept in het ras, bovenstaande gelezen en heeft nog steeds interesse in een kitten; Wat leuk!
De Tonkanees is ook echt fantastisch!

Dan willen we u vragen om contact met ons op te nemen via het contactformulier en daarin een en ander over u zelf te vertellen. Wij vinden het belangrijk om te weten waar onze kittens terecht komen en dat helpt ons ook bij het matchen. Hoe ziet uw huishouden eruit, bent u vaak van huis, heeft u andere dieren e.d. Na dit eerste contact samen, kunnen we onderzoeken of u vrijblijvend op onze wachtlijst geplaatst wenst te worden.

Zodra er kittens geboren zijn, zullen wij u uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. U kunt dan kennismaken met ons en onze katten. Bezoeken van de kittens, kan vanaf de leeftijd van minimaal 9 weken. We vragen u nadrukkelijk op deze dag geen andere cattery's te bezoeken om ziektes buiten de deur te houden. 
Mocht er aan beide zijden een klik zijn, ontvangt u van ons het koopcontract en kunt u daarna besluiten uw reservering definitief te maken. Uw reservering wordt definitief, zodra u akkoord geeft op het koopcontract en wij uw aanbetaling hebben ontvangen van 200euro. Van deze aanbetaling ontvangt u uiteraard een schriftelijke bevestiging.

Bij latere annulering van het gereserveerde kitten aan uw zijde, geven wij geen aanbetaling terug. Mocht uiteindelijk blijken dat wij u door onvoorziene omstandigheden, toch geen kitten kunnen geven, dan ontvangt u uiteraard direct uw aanbetaling terug. 

Als een kitten door u gereserveerd wordt, houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen van de kittens en sturen u regelmatig nieuwe foto’s en/ of filmpjes toe. De toekenning van een kitten(s) vindt pas op latere leeftijd plaats. Dan hebben wij pas voldoende zicht op de karakters en of er een kitten bij ons blijft.
De kittens worden uitgeplaatst vanaf 13 weken, dit volgens de richtlijnen van de Neocat. Mocht u buiten Nederland verblijven en een kitten wensen is dat geen probleem, maar dan hebben we te maken met een langere verblijfduur in de cattery (uitplaatsing tussen de 15de en de 16de week) wegens de verplichtte sterilisatie/ castratie en Rabiës vaccinaties, waardoor de prijs van een kitten hoger zal liggen. Neemt u gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wat bieden wij:

 • De kittens zijn vrij van wormen & parasieten
 • De kittens zijn vrij van vlooien
 • De kittens worden ingeënt tegen kattenziekte en niesziekte
 • De kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen een Rabiës inenting en een vroeg castratie/sterrilisatie
 • De kittens worden gechipt
 • De kittens krijgen een Europees paspoort, inclusief gegevens dierenarts; gezondheidsbevindingen, inentingen
 • De kittens krijgen een stamboom mee. Let op: deze ontvangt u zodra u bewijs opstuurt van de uitgevoerde castratie of sterilisatie (kopie aantekening dierenarts opsturen)
 • De kittens krijgen een koopcontract mee, welke u vooraf ter inzage krijgt opgestuurd
 • De kittens worden groot gebracht op rauwe voeding (plakken) en brokken 
 • De kittens zijn zindelijk en gewend aan 2 verschillende type kattenbakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb